ARAÇ KLİMASI BAKIMININ ÖNEMİ

01-08-2022 14:39

Araç klima bakımı belirli sürelerde yapılan bir kontrol olarak bilinmektedir. Oto klima sistemi, bir otomobilde belki de en çok arızalanmaya müsait olan bir kısım olarak geçmektedir. Bu yüzden araç klima bakım kontrolleri genel olarak periyodik bakımlarda ihmal edilmeden kontrol edilmektedir. Oto klima kısmı, arızalanmaya çok el verişli olması sebebi ile bakımlarda son derece dikkatli şekilde kontrol edilmeli ve gerekli durumlarda da onarımı yapılmalıdır. Çünkü yeteri kadar iyi bir şekilde onarımı yapılmayan klima sistemlerinde, sorun olmasa bile engellenmemesi halinde zaman geçmesinden dolayı arıza çıkacaktır. Çünkü oto klima sistemlerinde süreye bağlı olarak eskiyen birçok parça bulunmaktadır. Rutin kontrolde engellenmeyen bir arıza, diğer kontrole kadar daha büyük bir problem olarak karşıya çıkmaktadır. Bu da hem klima sistemindeki arızanın zahmeti açısından hem de maddi açıdan daha masraflı olacaktır. Aynı zamanda araç sahibi geri dönüşten mutlu olmayacağından klima ustasına olan talepte de azalma görülecektir.

Araç klima sisteminde birçok parça ve bölüm bulunmaktadır. Her parçanın özenle kontrol edilmesi gerekmektedir. Özellikle polen filtresi sıklıkla değiştirilmesi gereken bir parça olarak görülür. Polen filtresinin hayati bir önemi bulunmaktadır. Çünkü aracın içine girecek olan toz ve polenlerin girmesini engellemektedir. Aracın içine girecek olan pislikleri kendi içerisine çeker, ancak değiştirilmesi gereken zaman geldiğinde, onarımı sağlanmalıdır. Eskisi kadar işlevini görememesi durumunda yani filtre tıkandığında, polen ve toz girişi engellenemeyecek, sürücü ve yolcular olumsuz yönde etkilenecektir. Klima bakımında dikkat edilmesi gereken bir başka bölüm de klima gazıdır. Klima gazı, klimanın kullanıma göre gün geçtikçe azalmaktadır. Ancak bilinmesi gereken önemli noktalardan biri de klima gazının az olması kadar çok olması da bir arıza oluşturabilir. Klima gazı dolumu araçtan araca farklılık göstermektedir. Bu yüzden klima gaz dolumunun çok dikkatli şekilde yapılması gerekmektedir. Aynı zamanda klima gazında oluşacak olan herhangi bir arıza direkt olarak klimanın performansını etkileyecektir. O yüzden klima sistemindeki tüm parçaların bakımı yapılıp, klima gaz bakımı yapılmazsa yapılan bakım yeterli olmayacaktır.

Bakım yapılmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerin başında genel iş güvenlik önlemleri alınmalıdır. Ardından klima gazına karşı gerekli önlemler alınmalı. Çünkü klima gazı herhangi bir temas halinde tene zarar verebilir. Bu yüzden özellikle klima bakımında sürekli olan çalışan kişi, bunu ihmal etmemeli ve klima gazı ile olan işlemleri son derece dikkatli bir şekilde yapmalıdır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.