ARAÇ PERİODİK BAKIMIN ÖNEMİ

01-08-2022 14:41

Periyodik bakım; motorlu araçların belli aralıklarla kontrol, ayar ve değiştirme işlemlerinin gerçekleştirilmesi işlemidir ve aracınızın performansı açısından büyük önem arz etmektedir.  Aracınıza düzenli olarak yaptırmanız gereken periyodik bakım ile ilgili detayları ve periyodik bakımların aracınıza sağlayacağı faydaları bu yazımızda sizler için derledik.

Araçların periyodik bakımı, yılda bir kez gerçekleştirilmesi gereken bir işlemdir. Bunun dışında periyodik bakımın zamanı aracın kullanım şartları, kilometre değişim aralığına göre de belirlenebilir. Periyodik bakımların zamanında yapılması aracın daha uzun ömürlü olmasını, yakıt tasarrufunu ve daha güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar.

Aracınıza yapılan periyodik bakımın amacı; aracın performansını en iyi olacağı durumda muhafaza etmek, ileride ciddi sorunlara neden olabilecek problemleri ortadan kaldırmak, yapacağınız yolculukları güvenli hale getirmek ve aracın kanun ve düzenlemelere uygun olarak çalışmasını sağlamaktır.

Araç bakımları periyodik bakım ve ağır bakım olarak ikiye ayrılır. Periyodik bakımlar aracınızın sorunsuz çalışması için filtre, yağ, vb. detaylı kontrolleri içerir. Ağır bakımlarda ise daha çok fren, balata değişimi gibi ağır işçilik gerektiren işlemler uygulanır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.