ÇİZİM TABLETİ ALIRKEN NEYE DİKKAT ETMELİYİZ?

01-08-2022 14:32

Grafik Tablet Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Grafik tablet satın almak isteyen amatör ve profesyonel çizerlerin aklındaki tek soruya değineceğiz. Grafik tablet alırken bir çok etmen karşınıza çıkıyor ve bunlara vereceğiniz cevaplara göre bir tablet edinmeniz gerekiyor. Tabiki çizim tableti satın almak isteyen kullanıcıların, fiyat ile kalitenin ve donanımın doğru orantılı arttığını bilmesi gerekiyor.

Ekran Büyüklüğü

Ekran büyüklüğü her zaman avantaj gibi görünür ama bazı durumlarda dezavantaj oluşturur. Alan büyüdükçe kolunuz daha fazla hareket edeceğinden dolayı daha çabuk yorulacaksınız. Bunu büyük bir kağıda çizim yapmak ve a4 kağıda çizim yapmak olarak değerlendirebilirsiniz. Bunu gidip en küçük tablet hangisi ise onu alayım diye anlamayın, ihtiyacınıza göre, yani neler çizeceğinizi düşünerek çizim tabletinizin büyüklüğünü ayarlayın. Ekran büyüdükçe ücretin de artacağını aklınızdan çıkarmayın.

Profesyonel çizerler için geniş ekranlı çizim tabletlerine göz atabilirsiniz. Amatör ve ev kullanıcıları için ise tavsiyem çok ta geniş ekranlı tabletlere yönelmemeniz doğrultusunda.

Ekranlı/Ekransız Grafik Tableti

Bazı grafik tabletleri üzerinde ekran bulundurur, buradan çiziminizi anlık olarak kağıda çiziyormuş gibi görürsünüz. Bazı grafik tabletleri de uygun fiyatlı olması için sadece dokunmatik yüzeyli olur ve ekranı bilgisayarınızın mönitörü olarak kullanırsınız. Ekranlı modeller dokunmatik modellere göre daha pahalıdır. İkisi arasında bir tercih yapmanız gerekir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.