GERİ GÖRÜŞ KAMERASI ALIRKEN NEYE DİKKATT ETMELİYİZ?

01-08-2022 13:58

Geri Görüş Kamerası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Geri görüş kamerası üç ana parçadan oluşmaktadır. Aracın arkasına takılan kamera, sürücünün görebileceği bir yere yerleştirilen ve görüntünün yansıtıldığı ekran ve sensör. Bu üç parça genellikle kit olarak satılmaktadır. Satın almaya karar verdiğinizde, kameranın küçük olmasına ve her türlü hava koşuluna karşı dayanıklı olmasına dikkat etmelisiniz.

Eğer aracınız multimedya sistemine sahipse, birçok kamera bu sistemlere entegre edilebilir. Bu nedenle ayrıca bir ekran satın almanıza gerek yoktur.

 

Kullanılan Sensör Teknolojisi

"Sensör" kameranın gözüdür. Geri görüş kamerası satın almak istediğinizde CMOS ve CCD sensör teknolojisi ile karşılaşırsınız. CCD, sinyali analog bir şekilde, CMOS ise dijital bir şekilde görüntüye çevirir. Bu iki seçenek arasından, genellikle daha ucuz olduğu için CMOS sensörlü olan kameralar tercih edilir. Kamerayı sadece bir kere satın alacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Bu nedenle aradaki fiyat farkını göze alarak CCD sensörlü olan kamerayı tercih edin.

CMOS sensörler piyasada çok hızlı yayılmaktadır. Üretim maliyetleri daha ucuz ve daha az enerji tüketimine sahiptir. Net bir görüntü için daha fazla ışığa ihtiyaç duyarlar. Boyut olarak CCD sensörlerden daha küçük olmasına rağmen görüntü kalitesi daha düşüktür. Ancak bazı CMOS sensörlü kameraların görüntü kalitesi CCD teknolojisini yakalamıştır. Çerçeve hızı ve işlem hızı, CCD görüntü sensörleri ile karşılaştırıldığında çok hızlıdır.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.