Yedek Parça Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

03-02-2022 14:33
Yedek Parça Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yedek Parça Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnternet, hayatımızda ne kadar çok kolaylık sağlasa da oto yedek parça satın alma işleminde; para, zaman ve emek israfı gerektiğinden aceleci bir karar verilmemelidir. Bu nedenle, yedek parça alımında dikkat edilmesi gereken bazı noktaları bilmek gerekir.

Bir ürünü kaç defa satın aldınız? Oto yedek parça konusunda oldukça dikkat edilmesi gereken konulara hakim olduğunuzda bu gibi sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz her zaman daha az olacaktır. 

Özellikle online siparişlerde bu gibi durumlara oldukça sık rastlanır. Online alışverişin gelişi ve büyümesiyle hızlı ve köklü bir değişim geçiren bir sektör de otomobil yedek parça sektörüdür. Bu konuda oto yedek parça satın alırken akılda tutulması gereken şeylere ağırlık verdiğimiz bu yazımızda size akılda tutulması gereken şeylerden bahsedeceğiz.

Yedek Parça Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 6 Kural

  1. Satıcınızı Tanıyın

Bir oto yedek parçası satın almadan önce, sizi kandırmaya çalışan tonlarca kimlik avcısı olduğundan, satıcıyla ilgili tüm önemli bilgileri ve kimlik bilgilerini bilmek son derece önemlidir. Bu nedenle, yalnızca kullanıcı dostu bir web sitesinden değil, aynı zamanda test edilmiş bir sicile sahip saygın bir şirketten ürün satın almanız son derece önemlidir. 

  1. Fiyatları Karşılaştırın

Aracınız için bir parça almayı planlıyorsunuz ama fiyatını bilmiyorsunuz. Öyleyse çevrimiçi fiyatları karşılaştırın! Her zaman vazgeçilemeyecek kadar iyi görünen bir anlaşmaya anında bağlanmaktan kaçının.

Birkaç satıcının mağazalarında gezinmek için biraz zaman ayırmak ve her satıcının aradığınız belirli otomobil parçası için neler sunduğunu not etmek her zaman en iyi karşılaştırma şeklidir. 

  1. Ürünün orijinalliğini doğrulayın

Herhangi bir yedek parça satın almadan önce en önemli şey parçanın orijinal olup olmadığını ve çalışır durumda olup olmadığını doğrulamaktır. Orijinal ve sahte parçaları ayırt etmenin en iyi yolu, OEM (orijinal ekipman üreticisi) web sitesine çapraz referans yapmaktır.

Orijinalliğini kontrol etmek için kılavuz kılavuzu da inceleyebilirsiniz. Yedek parça satın alırken bu yönleri abartmak zor olduğundan, ürün ayrıntılarını (parça numarası gibi), açıklamayı, uyumluluk bilgilerini vb. kontrol etmeyi her zaman unutmayın.

  1. Garanti/ İade politikası

Yedek parça satın alırken dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise parçaların Garanti/Garanti süresi içinde gelip gelmediğini kontrol etmektir. Aynı zamanda sigorta görevi görür ve ayrıca ürünün orijinalliğini garanti eder.

Garantisi olmayan hiçbir şeyi satın almayın çünkü ürün arızası durumunda iade edemezsiniz ve sonra yenisini almak zorunda kalırsınız. Bu nedenle, böyle bir durumdan kaçınmak için yalnızca garantili/garantili ürün satın almak daha iyidir.

  1. İzleme seçeneğini kontrol edin

Bu, özellikle çevrimiçi otomobil parçaları alıcıları içindir. Çevrimiçi satıcılarla uğraşırken, satıcının deposu ile eviniz arasındaki mesafeyi aklınızda tutmanız gerekir.

Otomobil parçanızı hangi çevrimiçi mağazadan satın alıyor olursanız olun, nakliye prosedürünü ve satın aldığınız ürünün size gönderilmesinin toplam maliyetini kontrol ettiğinizden emin olun.

  1. Kurulum hizmetlerini kontrol edin

Bir yedek parça satın alındığında kurulum parçası gelir.

Müşteriler, birçok yedek parçayı kendi başlarına kurmaktan önemli ölçüde tasarruf edebilirler, ancak bazı parçalar teknik bilgi ve özel ekipman veya profesyonel ayar gerektirir. Bu nedenle, her zaman size kurulum hizmetleri de sağlayan bir ürün satıcısına gitmelisiniz. 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.